Lekker vegetarisch snacken

0
1009

Vegetarisch of flexitarisch eten is steeds meer de norm aan het worden. Er is een deel van de Nederlanders dat helemaal geen vlees meer eet. Een heel grote groep probeert het inmiddels zoveel als mogelijk te beperken. Dat dit tegenwoordig meer en meer mogelijk is komt ook door het aanbod. Het is gemakkelijker te worden om minder vlees te eten, simpelweg omdat je goede alternatieven hebt. Zeker waar het gaat om vleesvervangers die wel lijken op vlees, maar het dus niet zijn, zijn heel erg in trek. De kwaliteit ervan wordt beter en er is steeds meer te krijgen. Zo is vegetarisch snacken tegenwoordig bijvoorbeeld heel normaal aan het worden.

Vegetarisch frituren

Misschien wel het beste voorbeeld van hoe uitgebreid de mogelijkheden tegenwoordig zijn, is de mogelijkheid om vegetarisch te snacken. Het is bijvoorbeeld leuk om eens met vegetarische frikandellen of vegetarische bitterballen aan de slag te gaan. Ze lijken eigenlijk in alles op de vleessnacks zoals je die van kleins af aan gegeten hebt. Alleen wel met één heel groot verschil. Er zit namelijk in het geheel geen vlees in. Je kan ze gewoon op dezelfde manier klaarmaken, bijvoorbeeld in een frituurpan of airfryer. Dus eigenlijk blijft alles verder hetzelfde. Alleen eet je dus geen blees meer.

Wat zit erin?

Het is dus geen vlees, maar wat is het dan wel? Wanneer je kijkt naar de vulling, en je proeft het, dan lijkt het toch wel heel sterk pp blees. Het is echter zo dat er met gesmoorde groenten en ander plantaardige extracten wordt gewerkt. Op die manier is de textuur van vlees nagebootst. De smaak is wel net even anders, maar komt toch ook behoorlijk in de buurt. Op die manier lijkt het dus alsof je een gewone bitterbal of frikandel geserveerd krijgt.

Meerdere voordelen aan vega

Er zitten meerdere voordelen aan het gebruik van de vega-snacks ten opzichte van de traditionele vleessnacks. In de eerste plaats betekent het natuurlijk dat er veel minder vlees nodig is. Wat dit voor dieren doet is wel duidelijk. Ook op het vlak van milieu en klimaat brengt dit de nodige voordelen met zich mee. Wanneer je het op die manier bekijkt, dan is het dus zeker ook de moeite waard om eens naar goede alternatieven te kijken. Zeer ook omdat inmiddels qua vorm en smaak geen onderscheid meer te maken is tussen de originele snacks en de vegetarische snacks van nu.

De eigen gezondheid

Ook voor de eigen gezondheid kan vegasnacken een beter idee zijn. Het is natuurlijk zo dat frituren in het algemeen geen goed idee is. Dan is de airfryer al een stuk beter. Daarnaast is ook duidelijk dat bewerkt vlees voor de gezondheid niet alleen maar goede dingen doet. Het kan ook enigszins schadelijk zijn. Dat komt vooral door de verzadigde vetten. Kies je de plantaardige variant, dan heb je daar dus veel minder last van. Dit is zeker een reden om dus vaker plantaardig te kiezen. Zeker ook wanneer je gaat snacken. Het zal je het nodige opleveren.