Energie door eten en drinken

0
1489
energie eten en drinken

Hoe kom je aan energie?

Om de hele dag door fit te zijn en te blijven heb je voldoende slaap nodig maar ook energie. Deze energie krijg je door te eten en te drinken en door voldoende beweging in de buitenlucht. Eet met name bonen, spinazie, bruine rijst, zoete aardappelen, bananen, honing en sinaasappels om veel energie binnen te krijgen. Drink veel water, groene smoothies, groentesap, deze producten bevatten veel energie. Ook het gebruik van vitamine B12 is aan te raden bij een gebrek aan energie. Zorg dat je van genoemde producten elke week of dag wat eet en/of drinkt. Stop de koelkast vol met versproducten uit de streek. Je zult het snel merken dat goede voedingsmiddelen veel meer energie geven en dat jij je er dus veel prettiger bij zult voelen dan bij de kant en klaar producten.

Energie om te sporten

Hoe doen die mensen dat toch….. ? De hele dag werken en ’s avonds hardlopen of een andere sport beoefenen. Dat is een manier van leven waar jij wellicht jaloers op bent. Dat hoeft echter niet, want ook jij kunt ’s avonds nog best actief zijn. Je moet daarvoor wel wat discipline hebben, naast energie uiteraard. Het is zo fijn om op de bank neer te ploffen met de tv aan. Eet de juiste producten voor voldoende energie ook nog in de avond en de bank zal vaker leeg zijn. Eet voordat je gaat sporten nooit te zware kost. Suikerrijke producten zullen je even veel energie geven, maar dat is slechts tijdelijk. De energie om te sporten komt door het sporten zelf. Je zult het ervaren als jij de weg inslaat om gezonder te gaan leven door meer te bewegen.

Regelmatig eten en drinken

Neem voldoende tijd voor de maaltijden en sla geen enkele maaltijd over. Dit is een gouden regel als je gezonder wilt gaan leven en bewuster wilt omgaan met eten en drinken. Houd jouw motor draaiende door er de juiste voedingsmiddelen in te stoppen, niet teveel en niet te weinig. Drink voldoende met name water en geen alcohol of heel weinig. Water is goed voor de spijsvertering, voor de nieren, tegen uitdroging, maar ook voor een stralende huid, ongeveer twee liter per persoon is voldoende. Naast het innemen van gezonde voeding en het drinken van voldoende water is ook de regelmaat waarmee je dit doet erg belangrijk. Verdeel de maaltijden over de dag. Je kunt 3 keer een volledige maaltijd nemen of 5 keer een kleinere portie.