Drie goede momenten om een rode wijn in te schenken

0
1295
rode wijn

Rode wijn heeft de reputatie om net wat minder makkelijk weg te drinken dan een witte wijn. De smaak is doorgaans intenser, rijker, voller en soms wat lastiger. Geen wijntje om gedachteloos achterover te slaan, als je dat sowieso al zou moeten doen met wijn. Er zijn echter genoeg momenten waarop juist een rode wijn heel goed tot zijn recht komt. Momenten waarop je echt even de tijd kunt nemen om er goed van te genieten, om alle smaken extra goed te waarderen.

Genieten bij het diner

Een perfect moment om te genieten van een goed glas rode wijn, is natuurlijk bij het diner. Zeker wanneer er vlees op het menu staat, is een rode wijn de perfecte drank om in te schenken. Dat is niet voor niets. Net als wijn heeft ook vlees, zeker als je kiest voor kwaliteitsvlees of wild, een uitgesproken smaak. Kies je de rode wijn goed uit, dan kun je ervoor zorgen dat de smaken van de wijn en het vlees elkaar perfect aanvullen of versterken, of juist een zodanig contrast veroorzaken dat zij beide beter tot hun recht komen.

Ga je een rode wijn kopen voor bij een goed diner, dan kan het geen kwaad om je goed te laten adviseren, of om zelf wat research te doen. De ene wijn past qua smaak nu eenmaal beter bij een bepaald soort vlees dan de andere. Een goede wijnverkoper kan je er meer over vertellen, maar ook bij een online wijnwinkel kun je er veel informatie over vinden. Bij veel wijnen vind je volop informatie op dit gebied, zodat je niet snel de verkeerde aan zal schaffen.

Als je rustig bij wilt praten

Een ander goed moment om een mooie Bordeaux wijn, of een andere rode wijn, in te schenken, is als je even rustig bij wilt praten met iemand. Juist omdat rode wijn zo’n bijzondere smaak heeft, is het echt een drankje om rustig van te genieten. Om zo nu en dan even een slokje van te nemen, en de smaken goed op je in te laten werken. Perfect tijdens een goed gesprek, waarin je soms ook even de tijd wilt nemen om alles wat er besproken wordt te laten bezinken, om even een adempauze te nemen.

Even een momentje helemaal voor jezelf

Tenslotte is rode wijn natuurlijk ook heerlijk om in te schenken als je even alleen bent, een momentje voor jezelf hebt. Als je aan het einde van de dag de boel even af wilt sluiten, een momentje rust en even genieten. Dat gaat perfect met een goed glas rode wijn in je hand; met ieder slokje laat je de dag een beetje meer achter je, en kom je lekker tot rust.