Brood bakken in een slowcooker

0
640

Het gebruik van de slowcooker raakt meer en meer ingeburgerd. Dat komt natuurlijk ook doordat steeds beter duidelijk wordt wat je er allemaal mee kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van brood. Misschien is dit iets waar je niet eerder aan gedacht hebt. Het is echter juist zo dat de slowcooker hier heel geschikt voor is. Dat maakt het dus wel heel aantrekkelijk om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Alle kanten op kunnen

Het fijne aan de slowcooker is dat je er alle kanten mee op kan. Je kan namelijk vrijwel alle ingrediënten erin bereiden. Daardoor kan je dus ook van alles toevoegen aan je brood. Of je laat juist elementen uit een recept weg. Zo maak je iets wat helemaal aansluit op jouw smaak en jouw wensen. Het bakken van het brood gaat immers eigenlijk altijd op dezelfde manier wanneer je de slowcooker gebruikt. Dat maakt het dus wel zo gemakkelijk.

De voorbereidingen treffen

Het begint allemaal bij het treffen van de juiste voorbereidingen. Dat betekent dat je eerst het brooddeeg klaarmaakt. Je kan gewoon kant-en-klaar brooddeeg gebruiken, of je kiest voor een basisrecept. De slowcooker kan dit allemaal goed aan, dus je hebt zelf de vrijheid om te kiezen. Let ook op de ingrediënten die je nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld een kaasbrood maken, dan heb je wel elementen zoals kaas en uien nodig. Die kunnen ook gewoon in de cooker.

De ingrediënten klaarmaken

Het is belangrijk om veel van de ingrediënten even voor te bereiden voor je ze in het brooddeeg gaat verwerken. Je zal ze even klein moeten maken. Soms is het ook slim om ze even voor te bakken. Wanneer dit hebt gedaan kan je ze in het brooddeeg verwerken. Dit heb je op het aanrecht uitgerold en bewerkt met wat bloem om het plakken te voorkomen. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, ben je in principe klaar om te gaan bakken.

Het brood bakken

Het is nu tijd geworden om het brood te bakken. Dat doe je door het brood op te rollen en te vouwen in de broodvorm. Daarna kan je het in de slowcooker stoppen. Dan leg je wel eerst bakpapier dat een beetje nat is in de machine. Daarop kan je het brooddeeg plaatsen. Je doet een theedoek onder deksel om te voorkomen dat er vocht op je brooddeeg komt als je gaat bakken. Je hebt op de hoogste stand ongeveer 1 uur en 45 minuten nodig.

Verschillende recepten uitproberen

Het is leuk om te experimenteren met de verschillende soorten recepten die er zijn. Je kan met brood veel meer verschillende kanten op dan je misschien altijd al dacht. Daardoor kan je dus ook de lekkerste dingen maken en kan je alleen maar meer genieten. Juist het gebruik van de slowcooker speelt daar een grote rol in. Het is dus zeker ook de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan. Bovendien kan je deze dan ook voor allerlei andere gerechten gaan gebruiken.