woensdag, oktober 23, 2019

Welzijn dieren

Post date:

Author:

Category:

Het houden van dieren, met welke reden dan ook, brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. De een heeft gezelschapsdieren de ander heeft een bedrijf met dieren, de melkveehouder, de varkenshouder, kippen, geiten enz. of men heeft een zorgboerderij met dieren. Al deze dieren zijn van de mensen die ze verzorgen afhankelijk. De dieren worden in “gevangenschap” gehouden en kunnen niet zelf op zoek naar eten en drinken. Heb je dieren of ben je van plan dieren te gaan houden, weet dat er een grote verantwoording bijkomt. Als je dat er graag bijneemt dan is het hebben van dieren een verrijking van je leven. Denk ook aan de kosten die levende have met zich meebrengt en je bent goed voorbereid op het houden van dieren. De kosten van huisvesting, van voedsel en de dierenartskosten kunnen oplopen, ben je daarvan bewust. Daar komt voor honden in veel gemeenten ook nog de hondenbelasting bij. Het welzijn en het houden van dieren kost geld, ben je daarvan bewust en zie het als een plicht tegenover jouw dieren. Daar staat veel plezier tegenover.

Aandacht besteden aan je dieren

Als je dieren wilt dan moet je er ook de nodige tijd in investeren. Het is niet zomaar een aankoop, maar je moet er goed over na hebben gedacht. Daarom is het van belang dat je daar ook de tijd voor neemt hoe doe je dat?

  • Kun je financieel de lasten aan als je een dier neemt?
  • Heb je tijd om je dieren te verzorgen?
  • Heb je de benodigde ruimte?
  • Weet je wat de kosten zijn van een dier per week of maand? Kun je ook de kosten aan als een dier geopereerd moet worden? Je dient altijd een potje te hebben voor als er wat gaande is met je dier zodat je hem kunt laten behandelen.

Tijd voor dieren

De tijd voor dieren wil zeggen dat je je dieren moet kunnen verzorgen, maar ook de tijd hebt om er van te genieten. Het is niet zomaar een “ding” wat je gaat verzorgen. Dieren kunnen zorgen voor ritme en voor ontspanning. Ze geven veel liefde en daarom dien je er ook goed voor te zorgen. Neem de tijd om van je dieren te genieten en blijf op de hoogte van het welzijn van de dieren.

Zoek maar hippe velgen uit

BMW is een automerk met misschien wel de meest stijlvolle velgen die er zijn. De autofabrikant heeft al decennia lang ervaring met het produceren...

Voor- en nadelen van kofferbakmatten

Wanneer je iemand bent die niet te nauw kijkt op de ordelijkheid in zijn auto, dan zijn kofferbakmatten of automatten misschien wel iets voor...

Verkoop jouw auto sneller via het internet met deze tips!

Heb jij reeds een nieuwe auto verkocht en wil je daarom van jouw oude auto af? Of heb je een andere reden om afstand...