Bijzondere manieren om herinneringen met jouw kinderen te bewaren

0
10947
fotoalbum

Herinneringen zijn zeer kostbaar. Vaak denkt iemand aan het einde van het leven aan de mooie dingen die hij of zij heeft meegemaakt. Dit hoeven niet eens hele spectaculaire herinneringen te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een middagje picknicken in het park, een boswandeling of een sneeuwballengevecht. Ook heb je vaak mooie herinneringen met de kinderen. Wist je dat je die op verschillende bijzondere manieren vast kunt leggen?

Maak een fotoboek

Ons geheugen is een bijzonder iets. Zo heeft bijna niemand herinneringen van voor zijn of haar derde levensjaar. Wel kun je speciale momenten als ouders vastleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de eerste verjaardagen en de eerste schooldag? Tegenwoordig kun je met foto’s heel veel speciale dingen doen. Het is immers zonde als je foto’s ergens verdwijnen in het mapje van je computer of smartphone. Om de herinnering echt levend te houden zou je een fotoboek kunnen maken. Schrijf bij iedere foto bovendien een verhaaltje, inclusief de namen van de mensen die er op staan, zodat je kind later ook weet wat er gebeurde.

Waar kun je een fotoboek bestellen?

Een fotoboek is een speciale manier om de kindertijd vast te leggen. Tegenwoordig kun je het bestellen bij verschillende winkels, zoals de HEMA, Albelli, Fotofabriek en Foto.com. De fotoboeken zijn vaak van goede kwaliteit en niet duur. Een online bestelling doen is uiteraard ook een optie. In dat geval voeg je zelf de foto’s toe inclusief tekst en klik je op ‘bestellen’. Binnen mum van tijd ligt jouw boek vol mooie herinneringen op de deurmat.

Fotocollage of fotoslingers

Misschien heb je geen zin om een fotoboek te maken. Gelukkig kun je met mooie foto’s alle kanten op. Ga bijvoorbeeld creatief aan de slag met een collage of slinger. Je kunt jouw creatie vervolgens ergens in huis ophangen, zodat je er altijd van kunt genieten. Of wat dacht je van een mooie foto op een glas, fles of viltje?

Koffer vol herinneringen

Een andere manier om herinneringen te bewaren is het gebruik van een speciale koffer. Hierin stop je alle bijzondere herinneringen aan de jeugd van jouw kinderen, van baby totdat ze volwassen zijn. Dit kunnen zowel foto’s als brieven en materiële spulletjes zijn. Denk bijvoorbeeld aan het eerste paar sokjes, de allereerste speen en een rapport waar jouw kind erg trots op was. Blijf spulletjes in de koffer stoppen totdat jouw kind groot is. Hij of zij zal het fantastisch vinden om de koffer door te spitten om herinneringen op te halen. Natuurlijk is het ook leuk om er zelf af en toe eens in te kijken. Wat vliegt de tijd!

Boekje met bijzondere uitspraken

Kinderen doen vaak bijzondere uitspraken waar je hartelijk om kunt lachen. Waarom zou je die niet vastleggen in een speciaal boekje? Op die manier vergeet je nooit meer wat hij of zij precies heeft gezegd. Noteer de meest bijzondere uitspraken zodra de kleine gaat praten en lach er later samen met je kind om. Bovendien geeft zo’n boekje later een goed beeld van de jeugd van jouw kinderen.