dinsdag, maart 19, 2019

Ritalin is een uitstekend medicijn tegen ADHD en narcolepsie

Post date:

Author:

Category:

Ritalin is een van de meest gebruikte medicijnen tegen ADHD en narcolepsie. Zowel kinderen als volwassenen gebruiken het middel voor een betere concentratie. Bij personen met narcolepsie vermindert dit medicijn plotselinge slaapaanvallen. Dit komt door de werkzame stof methylphenidaat.

ADHD in Nederland

In Nederland hebben tussen de 30.000 en 100.000 kinderen ADHD. Ook duizenden volwassenen hebben te maken met deze hersenstoornis. Personen met ADHD hebben te maken met een slechte concentratie, hyperactief gedrag en impulsiviteit. Het medicijn ritalin zorgt door de stof methylphenidaat voor een betere concentratie. Dit heeft namelijk invloed op het centrale zenuwstelsel.

Gunstige effecten

De wetenschap heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van ritalin. Het blijkt dat 70 tot 80 procent van de kinderen beter in hun vel zit door het slikken van deze medicijnen. Bij het overgrote deel neemt de hyperactiviteit en prikkelbaarheid aanzienlijk af. Door elke dag ritalin te gebruiken voelen zowel kinderen als volwassenen zich een stuk rustiger.

Bijwerkingen

Zoals elk medicijn heeft ook ritalin mindere kanten. Zo is het al na 3 of 4 uur uitgewerkt. Ook kan het bij sommige personen bijwerkingen als hoofdpijn, buikpijn en prikkelbaarheid veroorzaken. In dat geval kun je het beste even contact opnemen met de huisarts

Middel tegen narcolepsie

Ook personen die lijden aan narcolepsie hebben baat bij het slikken van ritalin. Door het medicijn vallen deze personen minder snel zomaar in slaap. Het is aan te raden om dit medicijn op een gunstig moment in te nemen, bijvoorbeeld kort voor een belangrijke toets of vergadering.

Combineer fitness, pilates en ballet en volg een Vbarre les

In de fitnesswereld wisselen trends elkaar af. Misschien heb je de afgelopen jaren gemerkt dat dans steeds meer in de sportschool te vinden is....

Sloopauto verkopen? Hier moet jij aan denken!

Heb jij een auto die rijp is voor de sloop? Dan weet je mogelijk niet zo goed wat je hiermee aan moet. Veel mensen...

Leuke kinderkleding voor de zomer

Het duurt nog even voor dat het zomer is, maar voor je het weet is het alweer zover. Dan komt er voor iedereen weer...